Elena Sedova: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Elena Sedova er sportsmesteren i Rusland, den nationale mester i løbet af 10 km, bronzemedaljen i de 3 km og også den fem gange vinder af Raevich halvmaraton i Novosibirsk.

Elena Sedova, Master of Sports

Biografi

Elena Sedova blev født den 1. marts 1990 i Novosibirsk. Hele Sedova-familien - forældre og søster - er mestre inden for sport. I en alder af 11 begyndte pigen at gå ind til atletik. Hendes far blev hendes træner, Sergei Vladimirovich Sedov - mester i sportsgrene i Rusland af international klasse, mester i Sovjetunionen i atletik og en berømt træner i højeste kategori. I 2002 fik han et job på en sportsskole i Novosibirsk og grundlagde en løbende sektion. Der deltog 25 personer, men kun Elena begyndte at engagere sig i professionel sport. Faderen ønskede ikke, at hans datter ikke skulle komme til andre Novosibirsk-trænere.

Pigen begyndte at løbe korte strækninger på 400 og 800 meter, men viste først høje resultater før klasse 11. Min far tvang ikke sport - han ville ikke miste en atletes potentiale. I 2008, umiddelbart efter at have forladt skolen, gik Sedova ind i Novosibirsk State Technical University. De afsluttende eksamener blev efterladt - pigen begyndte at bruge mere tid på træning uden at glemme at studere på universitetet. Efter eksamen fra NSTU i 2013 med heder, helligede hun sig til en sportskarriere.

Den første træningslejr fandt sted i Kirgisistan i 2008. Oplevelsen af bjergtræning og klasser i højden gav resultatet - atleten begyndte at løbe hurtigere. Et år senere bestod hun valget til det europæiske mesterskab i langrend.

Præstationer inden for professionel sport

Elena Sedova løber

I 2009 vandt Elena Sedova sin første sejr ved det russiske mesterskab i Saransk. Hun løb 3 km med et resultat på 9,34, 10 og 5 km - til 16,55, 99. Et år senere debuterede hun i en afstand på 10 km ved den russiske ungdoms Spartakiad i Saransk og tog andenpladsen.

Et år senere deltog atleten i konkurrencer i Europa. I de 10 km løb i Frankrig, i byerne Celeste og Saint-Denis, vandt hun priser. I Morlaix prøvede jeg mig for første gang i en halv maraton og viste et fremragende resultat, selvom hun ikke tog en pris. Men allerede i 2012 vendte Sedova tilbage til Frankrig for at vinde - hun tog førstepladsen i halvmaraton i Lausanne.

2016 bragte sejr ved Novosibirsk halvmaraton og ved Moskva maraton i favoritafstanden på 10 km. Det følgende år konsoliderede Elena resultatet og tog førstepladsen ved maraton i Moskva. I sommeren 2019 blev hun Russlands mester i løbet af 10 km og viste resultatet 32:14:43. I september 2019 vandt pigen for femte gang i hjemmekonkurrencer i Novosibirsk - i halvmaraton af Alexander Raevich. Denne begivenhed er dedikeret til mindet om sin fars tidligere træner, så deltagelse i det er især vigtigt for Elena.

I 10 år har Elena Sedova været medlem af det russiske landshold og er en mester i sport. Hendes personlige optegnelser: 5 km - 15.26, 10 km - 32.13, halvmaraton - 1.12.18. At løbe for Sedova er det vigtigste job. Atleter modtager penge til løbene. De bedste udbetalinger i Rusland er ved Moskva og Novosibirsk maraton. Og atleten vandt den største pris ved den franske konkurrence i Cherbourg - 1100 euro.

sedova kører

Fremtidsplaner

Elena Sedova begyndte at fokusere på længere løb. Sportskvindens specialisering flyder glat til afstande fra 10 til 21 km. Planerne er at køre et maraton. Pigen løb kun 42,2 kilometer en gang: i 2016 i Skt. Petersborg ved de hvide nætter. På trods af varmen og manglende forberedelse til løbet nåede hun målstregen med en score på 2 timer og 51 minutter. Maraton var hård for hende: 38 km begyndte hun at have maveproblemer, de sidste to kilometer løb hun meget langsomt.

Elena Sedovas træningssystem

Professionel jogging er en seriøs øvelse. Faderen udviklede en særlig lektionsplan for sin datter: fem dage om ugen, to træningsprogrammer om dagen. Udviklingskryds skifter med genopretningskryds. Selv på hviledage går hun en kort løbetur på 8-12 km. Atleten løber 135-150 km om ugen og 160-165 km før konkurrencen. Under konkurrencen reduceres den ugentlige afstand markant - 70-90 km. Elenas personlige rekord er 172 km om ugen.

elena sedova mester i sport

Bad og massage hjælper med at komme sig efter sådanne belastninger. Pigen forsøger at gå til badehuset mindst et par gange om ugen. Et koldt brusebad efter træning slapper også af musklerne. I løbet af konkurrenceperioden køber Sedova sportsnæring: vitamin- og mineralkomplekser, BCAA-aminosyrer.

Personligt liv og fritid

Atleten formår ikke kun at træne i løbet af ugen, men finder også styrke i at konsultere andre løbere. Hun råder sine studerende til at kontrollere pulsen, mens de løber, deltage i almindelig fysisk kondition og overholde korrekt ernæring. Det er vigtigt at vælge godt atletisk undertøj, være opmærksom på at beskytte din Achilles og bære sæsonsko for at undgå forkølelse. Det er bedre at tage en flaske vand og en banan med til træning - det er svært at løbe på tom mave.

Elena sedova

I et interview med forskningsfonden Wings for Life rådgiver hun kvinder, der er glade for at løbe, om at fjerne styrke og springøvelser - dette er skadeligt for den kvindelige krop. Men let sportsløb vil gavne alle. Det vigtigste er at lytte til din krop og ikke træne gennem magt.

På trods af sin travle tidsplan har pigen tid til at slappe af: hun mødes med venner, går i biografen eller på quests. Den 29-årige atlet er ikke gift, hun bruger hele tiden på løb og træning.