MFM - 2016: Gennemgang Af Kampen Hviderusland - Tjekkiet

Dagen før det nye 2016 skulle ungdomshockeyteamet i Hviderusland spille den sidste kamp i gruppespillet til verdensmesterskabet. Rivalerne fra det hviderussiske hold var deres jævnaldrende fra Tjekkiet.

MFM - 2016: gennemgang af kampen Hviderusland - Tjekkiet

Hvideruslands landshold har mistet alle chancer for at nå slutspillet i verdensmesterskabet i ungdomshockey 2016. På den anden side havde tjekkerne brug for en sejr for at indtage en højere plads i gruppe B.

Spillet startede med fordel af det tjekkiske landshold, men dette hold lavede det første skud på mål først efter 10 minutter. Hviderussiske hockeyspillere adskilte sig heller ikke med mange skud på tjekkernes mål, men der var stadig chancer for at score ved det tjekkiske mål. Kampens første mål blev scoret i det 16. minut af tjekkerne, som ikke fulgte med i løbet af mødet. Shimon Stranski indså en to-til-en udgang. I slutningen af perioden pressede tjekkerne Hvideruslands landshold til målet, men resultatet på resultattavlen ændrede sig ikke før pausen.

Der var ikke engang et minut gået i den anden periode, da forsvareren af det hviderussiske landshold Stepan Falkovsky indså et møde med målmanden. Resultattavlen oplyste uafgjort 1: 1. Derefter begyndte holdene at spille åben hockey og passerede hurtigt mellemzonen. I det 31. minut scorede Hviderusland igen. Yegor Shangovich indså flertallet. Tjekkerne reagerede hurtigt. Dominic Lakatos erstattede et par minutter senere en klub med et kast fra den blå linje, og resultatet blev lig igen (2: 2). Hvideruslands hold tog dog stadig en pause og førte resultatet. Igen blev den numeriske fordel realiseret. I det 38. minut tvang Vladislav Goncharov med det stærkeste kast fra den blå linje den tjekkiske målmand til at kapitulere.

I de sidste tyve minutter steg det tjekkiske landshold markant i aktivitet foran modstanderens mål, som bar frugt. I det 53. minut sikrede Jiri Smeikal og et par minutter senere Radik Vesely den tjekkiske fordel og scorede på pucken. Resultattavlen viste tal 4: 3, hvilket indikerer fordelen ved unge tjekkiske hockeyspillere.

Hvideruslands landshold i slutningen af mødet trak målmanden tilbage, men dette førte kun til det tjekkiske landsholds femte mål. Dominik Mashin udmærker sig, som etablerede det endelige resultat af mødet - 5: 3 til fordel for det tjekkiske hold.