Paul Aron Scholes er en fremragende engelsk atlet, legende om verdensfodbold, karismatisk irlænder, “Red Prince”, der blev stor på trods af alt - synsproblemer, astma, ømme knæ og angst hos kære. Han blev opvokset på Manchester United Football Academy, hvor han tilbragte hele sin professionelle karriere.

Scholes Paul: biografi, karriere, personlige liv

Paul Scholes blev født i 1974 den 16. november i den lille by Salford i det nordvestlige England. Drengen havde en kærlighed til fodbold siden barndommen. Scholes er et levende eksempel på, at intet er umuligt, som barn blev han diagnosticeret med astma, men dette forhindrede ham ikke i at opnå stor succes inden for professionel fodbold. Det menes, at Paul har spillet for en klub hele sit liv, men det er ikke helt sandt.

Han begyndte at prøve sig på akademiet for en lille lokal klub "Langley Farrow". Scholes kom først ind i det legendariske Manchester United i en alder af 14 år. Den talentfulde dreng blev bemærket af Brian Kidd, en af assistenterne for den store Alex Ferguson, og inviterede ham til Academy of the "Red Devils". Scholes imponerede ledelsen af klubben og var i stand til at blive på det berømte holds skole. Paul underskrev sin første kontrakt med klubben i 1991 og spillede i ungdomsholdet i 2 sæsoner.

Karriere

Paul Scholes tilhører den berømte "klasse 92". Det er ubestrideligt, at den legendariske træner Sir Alex Ferguson havde en ekstraordinær flair for talentfulde spillere. Men "klasse-92" er et unikt fænomen. Bogstaveligt talt blev alle årets kandidater rigtige fodboldstjerner og uundværlige spillere i basen af Manchester United i mange år. Det var et ægte "Klondike" talent: Paul Scholes, Nikki Butt, David Beckham og Gary Neville - bare for at nævne nogle få af de spillere, der har lavet deres navne i klubben for evigt.

Billede
Billede

Han underskrev en professionel kontrakt med Red Prince klubben i 1993, men hans debut fandt sted kun et år senere. Takket være diskvalificeringen af den uhyrlige Eric Contona havde Scholes en chance for at vise, hvad han kan gøre i ligacupen mod det nederste divisionshold Port Vale.

Jeg må sige, at debut var en succes, Manchester United spillede på udebane, og ved pause var stillingen 1-1. Det var Paul Scholes, der scorede målet. I anden halvleg, 53 minutter inde i kampen, scorede den røde prins et dobbelt. Dette mål vandt Manchester United, og mødet sluttede 2-1. Den første kamp i det nationale mesterskab, trods det offensive nederlag i Ipswich Town (2-3), var en succes for Paul Scholes, han scorede begge mål mod modstanderen. I alt optrådte Scholes på banen 25 gange i turneringer den sæson og scorede syv mål.

I sæsonen, der startede i 1995, gav Sir Alex Scholes flere chancer for at bevise sig, og han tilbragte det meste af sæsonen på banen. I 26 kampe forstyrrede han modstandere 14 gange med et mål. I samme sæson vandt Paul sine første trofæer i sin karriere. Manchester United tog FA Cup og vandt landets Premier League.

Billede
Billede

Siden denne sæson har den talentfulde midtbanespiller endelig etableret sig i startopstillingen og spillet hver kamp med 200 procent. Det er svært at forestille sig "Red Devils" i 90'erne og 2000'erne uden denne fantastiske spiller. Hans tilstedeværelse på banen betød, at der ville være stabilitet i midten, der ville være støtte til angribende spillere og hjælp i forsvaret.

Treble i Manchester United i 1999

Slutningen af det 20. århundrede er langt det lyseste øjeblik for alle klubens fans og spillere. Det år var holdet i stand til at score et gyldent hattrick - vinde tre konkurrencer på en sæson. Den 16. maj besejrede de røde djævle Tottenham 2-1 og slog Arsenal London med 1 point og sluttede i Premier League på førstepladsen og blev dermed Englands mestre.

Den 22. i samme måned behandlede Manchester United ganske enkelt simpelthen Newcastle i FA Cup-finalen, mødet sluttede 2-0, det andet mål i kampen på 52 minutter blev scoret af Paul Scholes, der endelig bestemte resultatet af spillet. Den elskede diskant Sir Alexs anklager blev udstedt den 26. maj samme år.

Champions League-finalen i 199 kan med rette kaldes den mest dramatiske og intense kamp i fodboldens historie. Mødet fandt sted på den berømte Camp Nou, Barcelonas hjemmestadion. En farverig plakat af Manchester United - Bayern München har samlet et fuldt stadion. Allerede i kampens sjette minut bedøvede München-holdet de røde djævler og åbnede scoringen. På trods af et stort antal chancer var Sir Alexs hold ikke i stand til at udligne resultatet før pausen, ved slutningen af halvdelen var stødende 0-1 på resultattavlen.

I begyndelsen af anden halvdel kunne de røde ikke vende resultatet af mødet. Desuden havde Bayern nogle rigtige scoringschancer, Djævelens mål blev kun reddet af et mirakel, og han hedder Peter Schmeichel. Resten af kampen blev spillet med varierende succes, der var chancer ved begge porte, men resultatet forblev uændret.

Fans af den tyske klub fejrede allerede sejren med magt og hoved og forberedte endda lykønskningsbannere, men de tog ikke højde for én ting: rivalerne var de "røde djævler" ledet af Alex Ferguson selv. Den berømte Fergie Time begravede Bayern på bare et par minutter. I slutningen af mødet forlod Ferguson ikke kanten og pegede konstant på uret og opfordrede spillerne til.

Billede
Billede

Hovedtiden er forbi, dommeren tilføjede de traditionelle 3 minutter. På dette tidspunkt tjente de røde djævle et hjørne, som selv målmand Peter Schmeichel gik for at spille. Efter en præcis aflevering fra et hjørne af David Beckham vandt Schmeichel bolden og sendte den med en mislykket rabat til spillermængden, Ryan Giggs kom sejrende ud af kampen og overtog bolden. Han sendte bolden i mål med et blødt spark. 1-1! En sådan score ville automatisk have overført spillet til ekstra tid, hvis ikke for det næste hjørne ved Bayerns porte. Efter en aflevering fra Beckham sendte Ole Gunnar Solskjær præcist bolden i mål, 92. minut, 2-1.

Desværre var den "røde prins" ikke i stand til at deltage i denne "århundredes massakre" på grund af overforbrug af gule kort og diskvalifikation, men han bidrog til det "gyldne hat-trick" i de mellemliggende faser. I gruppespillet, takket være hans mål, gjorde Manchester United uafgjort og delte point med Bayern München og Barcelona Catalan. I ¼-finalen, i det andet minut i 88. minut mod Inter, førte Paul Scholes holdet væk fra nederlag ved at udjævne 1-1.

Billede
Billede

I alt scorede Scholes 4 mål i Champions League den sæson. Alle Manchester United-spillere, der havde en chance for at spille den sæson, anser denne periode for at være den lyseste og mest succesrige i deres karriere, og Paul Scholes er ingen undtagelse.

Efter diskant forestillinger og pensionering

Efter en fantastisk 98/99 sæson fortsatte Scholes med at spille på et konstant højt niveau indtil 2011. Efter en dramatisk Champions League-finale på Wembley, tabt mod Barcelona mod Spanien, efter Edwin Van Der Sar, meddelte Scholes, at han trak sig tilbage.

Den næste sæson startede Manchester United ikke godt. Han blev elimineret fra FA Cup, sluttede i Football League Cup i 5. runde og tabte til Crystal Palace. I Champions League sluttede holdet tredje i gruppen og gik til Europa League. I januar 2012 annoncerede Scholes, der trak sig tilbage fra sin professionelle karriere, sin tilbagevenden til de "røde djævles" lejr, han forklarede det selv ved, at han virkelig savnede spillet.

Rygtet siger, at Ferguson selv forsøgte at overtale ham til at vende tilbage til klubben, mindst i en sæson. Tilbagevenden af den "røde prins" påvirkede bestemt holdets spil, men bragte ikke resultater. I Europa League blev klubben elimineret i 1/8 finalen. Og i den almindelige sæson sluttede "Manchester United" efter at have snublet to gange i slutningen af sæsonen kun på andenpladsen.

Paul Scholes besluttede at blive hos holdet i endnu en sæson, hvor han spillede 21 kampe og kun scorede et mål, samtidig med at han hævede det sidste trofæ i sin professionelle karriere over hovedet. I slutningen af sæsonen med Manchester United blev Scholes mester for England for 11. gang. Herefter sluttede han sin spillekarriere, denne gang endelig og uigenkaldeligt.

Billede
Billede

I alt spillede den legendariske spiller 718 kampe med Manchester United, hvor han scorede 155 mål. Han blev Englands mester 11 gange og vandt to gange det mest prestigefyldte trofæ i Europa - Champions League Cup.

England trup

Billede
Billede

Grundlæggerne af fodbold har haft uheld siden 1966, da de vandt verdensmesterskabet for den eneste gang i historien. Paul Scholes var også uheldig; han spillede 66 kampe for landsholdet og scorede 14 mål, men vandt aldrig noget.